۱۳۸۹ آبان ۶, پنجشنبه

استاندار اصفهان: مصرف بي‌رويه کودهاي شيميايي وآفات باعث بروز بسياري از بيماري غيرواگيردار در استان شده است . رتبه بالايي در بيماري ام.اس و آلرژي درکشور داريم

استاندار اصفهان گفت: کليد خروج از مشکل زيست محيطي استان توجه ويژه به مقوله آب و زاينده‌رود است.

به گزارش خبرنگار ايسنا، عليرضا ذاکر اصفهاني در نشست مشترک شوراي حفاظت کيفي زاينده‌رود و کارگروه‌هاي زيست محيطي استان با اشاره به موقيعت جغرافيايي اصفهان و در مرکز ثقل حمل و نقل بودن کشوراظهار كرد: اين مرکز ثقل بودن فرصت‌ها و تهديداتي را براي استان داشته است.
وي با اشاره به تردد فراوان وسايل نقليه در کلان شهر اصفهان خاطر نشان کرد: مهاجرپذير بودن، اشتغال و جاذبيت اصفهان و تغيير اقيلم و خشکسالي‌هاي اخير موجب افزايش جمعيت اصفهان شده به طوري که در اين ماه با جمعيت بيشتري در شهر روبرو بوديم.
ذاکر اصفهاني 75 درصد منشا آلودگي هوا را ناشي از حمل و نقل و تردد خودروهاي فرسوده و 19 درصد آلودگي را ناشي از نيروگاه‌هاي اصفهان دانست و افزود: بايد با تمرکززدايي، خارج کردن وسايل فرسوده و معاينه فني خودروها به صورت دستوري آلودگي‌ها را کاهش داد.
استاندار اصفهان با بيان اينکه استان رتبه بالايي در بيماري ام.اس و آلرژي در کشور دارد، خاطر نشان کرد: مصرف بي‌رويه کودهاي شيميايي و آفات موجب بروز بسياري از بيماري غيرواگيردار در استان شده است.

۱۳۸۹ آبان ۴, سه‌شنبه

طی نشست خبری : دکتر سعید شاه بیگی روز سه شنبه در نشست هفتمین کنگره بین المللی ام اس که 13 و 14 آبان ماه جاری در بیمارستان امام خمینی برگزار می شود به تشریح وضعیت این بیماری در ایران و جهان پرداخت


عضو کمیته علمی انجمن ام اس ایران با انتقاد از بیمه ها به دلیل پوشش ندادن داروهای گرانقیمت ام اس گفت: هر عدد آمپول "تای سابری" برای مصرف یکماه بیمار ام اس در اروپا 2800 یورو قیمت دارد که وقتی به ایران برسد حدود 5 میلیون تومان تمام می شود و تنها تعداد کمی از بیماران توانایی مالی تهیه آن را دارند.
دکتر سعید شاه بیگی روز سه شنبه در نشست هفتمین کنگره بین المللی ام اس که 13 و 14 آبان ماه جاری در بیمارستان امام خمینی (ره) برگزار می شود به تشریح وضعیت این بیماری در ایران و جهان پرداخت.
این متخصص مغز و اعصاب با اعلام اینکه بیماری ام اس به طور عمده سنین 20 تا 40 سال را درگیر می کند و شیوع آن در خانمها 2.5 تا 3 برابر آقایان است، افزود: با توجه به اینکه ام اس افرادی را درگیر می کند که در سن جوانی و بازدهی قرار دارند، از این رو در سطح دنیا توجه خاصی به این بیماری شده است.
وی با اشاره به اینکه هر چقدر از خط استوا به سمت قطب بالا می رویم شیوع این بیماری در حال افزایش است، گفت: بیشترین میزان شیوع ام اس در کشورهای کانادا، آمریکای شمالی و اسکاندیناوی دیده می شود به طوری که از جمعیت 30 میلیونی کانادا بیش از 75 هزار مبتلا به ام اس هستند و در انگلستان به ازای هر 1000 نفر یک مبتلا به ام اس دیده می شود.
شاه بیگی به شیوع ام اس در ایران اشاره کرد و ادامه داد: در گذشته احساس می شد که شیوع این بیماری در کشورمان اندک است اما در دهه گذشته متوجه شده ایم که به نسبت برخی کشورها ام اس در ایران از شیوع بالایی برخوردار است.
وی افزود: برآورد و پیش بینی می شود که حدود 40 هزار نفر در ایران به ام اس مبتلا باشند که نزدیک به 20 هزار نفر آنان عضو انجمن ام اس هستند.
به گفته شاه بیگی، بیش از 15 هزار بیمار به ام اس در تهران هستند که تا کنون در انجمن ثبت نام کرده اند.
این متخصص مغز و اعصاب با اعلام اینکه هنوز علت دقیق ابتلا به ام اس در دنیا شناخته نشده است، افزود: علتهای ژنتیکی، محیطی و تغییرات سیستم ایمنی بدن و عفونتها از جمله عللی هستند که در ابتلا به این بیماری تاثیرگذار است. به طوری که گفته می شود کاهش تماس افراد با نور خورشید در ابتلا به ام اس تاثیر دارد.
عضو کمیته علمی انجمن ام اس ایران با بیان اینکه این بیماری قسمتهای مختلف مغز و سیستم نخاعی را درگیر می کند، گفت: اختلال حرکتی و درگیری ارگانها یا قسمتهای مختلف مغزی از جمله علائم بروز این بیماری است که با استفاده از ام آر آی، نواز مغزی و آب نخاع، تشخیص داده می شود.
وی در ادامه به وضعیت داروهای بیماران ام اس در دنیا و ایران اشاره کرد و افزود: 6 داروی جهانی برای این بیماران وجود دارد که همگی آنها تائیدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را دارند.
شاه بیگی به سه نوع اینترفرون (INTERFERON)، کوپاکسون (COPAXON)، میتوکسانترول (MITOXANTROL) و تای سابری (TYSABRI) اشاره کرد و گفت: از بین این داروها فقط کوپاکسون به ایران نیامده و مابقی داروها موجود هستند. البته به دلیل گران بودن قیمت برخی از این داروها، قدرت تهیه آنها برای همه بیماران کشور وجود ندارد. به طور مثال آمپول تای سابری برای مصرف یک ماه در اروپا 2800 یورو هزینه دارد که تنها تعداد معدودی از بیماران در کشورمان توانایی مالی برای خرید این دارو را دارند.
این متخصص مغز و اعصاب همچنین از تولید دو داروی جدید خوراکی برای بیماران ام اس خبر داد و گفت: این داروها توسط سوئیس و آلمان تهیه شده اند و در حال گرفتن مراحل نهایی تائیدیه هستند اما به دلیل اینکه قیمت بالایی دارند نمی توان آنها را وارد کرد.
شاه بیگی با انتقاد از بیمه ها که داروهای ام اس را پوشش نمی دهند، افزود: در اروپا بیماران ام اس برای تهیه آمپول تای سابری هیچ هزینه ای نمی دهند و بیمه آن را تقبل می کند.
وی با اعلام اینکه در ایران نیز وزارت بهداشت هر سال بالغ بر 70 تا 80 میلیارد تومان بابت داروهای ام اس یارانه می دهد، افزود: تهیه این داروها از توان وزارت بهداشت خارج است اما بیمه ها باید آنها را پوشش دهند چون این داروها نیاز اساسی بیماران ام اس است.

همچنین دبير هفتمين كنگره بين‌المللي ام اس گفت: بيش از يكصد مقاله به هفتمين كنگره بين‌المللي ام اس ارسال شد كه به صورت مقاله و پوستر در اين كنگره ارايه خواهد شد.
 سعيد شاه بيگي  از اين كنگره به عنوان ادامه كنگره جهاني ام اس اروپا ، نام برد و گفت: دستاوردهاي دارويي زيادي در كنگره اروپا مطرح شد كه ادامه بحث و تبادل نظر مفصل درباره داروها در ايران انجام خواهد گرفت.
وي، ژنتيك ام اس، علل بروز ام اس، روشهاي تشخيصي جديد ام اس ، داروهاي جديد ام اس و وضعيت ام اس در ايران را از جمله محورهاي ديگر اين كنگره برشمرد.
وي اضافه كرد: در اين كنگره سه كارگاه جنبي شامل كارگاههاي روشهاي تشخيصي دقيق در ام ار آي، اقدامهاي بازتواني در بيماران ام اس و مراقبتهاي پرستاري در بيماران ام اس، برگزار مي‌شود.
هفتمين كنگره بين‌المللي ام اس با حضور مهماناني از كانادا، بلژيك و برخي كشورهاي منطقه ، روزهاي ‪ ۱۳‬و ‪ ۱۴‬آبان ماه سال جاري در محل تالار بيمارستان امام خميني (ره) برگزار مي‌شود.
قرار است اين كنگره سال آينده در مشهد برگزار شود.

۱۳۸۹ مهر ۱۸, یکشنبه

شيوع ام اس در اصفهان بيشتر از ساير نقاط كشور است - خيرين سلامت ماهانه 10 ميليون تومان به بيماران ام‌اسي كمك مي‌كنند

رييس انجمن ام.اس. استان اصفهان با اشاره به شيوع فراوان مبتلايان به ام اس در اصفهان اظهار كرد: شيوع ام اس در اصفهان بيش از ساير نقاط كشوراست اما هنوز هيچ ارتباطي در‌خصوص آلودگي صنعتي يا مواد غذايي با بيماري ام اس ثابت نشده است.
اعتمادي‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا در اصفهان، اظهاركرد: ميزان آلودگي هوا و صنايع در استان اصفهان بالاست اين در حالي‌است كه فراواني بيماري ام اس هم در استان اصفهان نسبت به ساير استان‌ها بيشتر گزارش شده است اما نبايد فراموش كرد كه هنوز هيچ ارتباط علمي بين اين دو مساله وجود ندارد.
وي درخصوص سن شيوع بيماري ام اس (مالتيپل اسكلروزيس) هم گفت: سن شيوع بيماري ام اس 18 تا 30 سال است و اما اين احتمال هم وجود دارد كه در دوران کودکي يا نوجواني به علت تغييراتي در سيستم ايمني پس از گذشت چندين سال با فعال شدن مجدد سيستم ايمني علايم عصبي تظاهر يابد.
رييس انجمن ام اس اصفهان با بيان اينكه تشخيص بيماري ام اس از طريق معاينه باليني و شرح حال‌گيري است، در ادامه درخصوص روند تشخيص بيماري ام اس توضيح داد: تشخيص بيماري ام اس دو مرحله‌اي است؛ شرح حال‌گيري و علايم بيماري نظير تاري ديد، ضعف اندام‌ها، عدم تعادل و دومين مرحله يافته‌ها و نشانه‌هايي كه پزشك معالج حين معاينه باليني به آن پي مي‌برد.
وي ميزان بروز ام اس را در زنان چهار برابر مردان برشمرد و افزود: متاسفانه هنوز علت شيوع بيشتر اين بيماري در زنان ناشناخته است.
اين متخصص مغز و اعصاب به عضويت 40 هزار بيمار مبتلا به ام اس در انجمن ام اس ايران اشاره و اظهار كرد: هم‌چنين 3700 بيمار ام اسي هم در انجمن ام اس اصفهان به ثبت رسيده‌اند.
به گفته اعتمادي‌فر، انجمن ام اس اصفهان طرح حمايت از بيماران نيازمند را در نظر دارد از اين‌رو برخي آزمايش‌ها و داروهاي بيماران ام اسي رايگان است.
رييس انجمن ام اس اصفهان با بيان اينكه به داروهاي بيماران ام اس در سراسر كشور يارانه تعلق مي‌گيرد، افزود: هنوز كاملا طرح حمايت از بيماران ام اس در استان اصفهان اجرا نمي‌شود از اين‌رو همه خدمات بيماران ام اس به صورت رايگان نيست.
وي ميزان كمك خيرين سلامت در استان اصفهان به بيماران ام اسي را ماهيانه 100 ميليون ريال عنوان و خاطرنشان کرد: چون برخي بيماران در شرايط سخت اقتصادي قرار دارند، به خيرين معرفي مي‌شوند.
اين متخصص مغز و اعصاب در رابطه با ريشه‌يابي و علت بيماري ام اس اظهار كرد: علت بيماري ام اس ناشناخته است و شناسايي آن تحقيق و بودجه بيشتري را مي‌طلبد.
اعتمادي‌فر ناتواني‌هاي حرکتي، عفونت، زخم بستر و از دست دادن روحيه را از علل ناتوان‌كننده و مرگ بيماران ام اسي دانست و گفت: از اين‌رو حمايت روحي، تقويت روحيه بيمار، اميد به آينده و لحظه‌هاي شاد به درمان بيماري كمك مي‌کند.
اين متخصص مغز و اعصاب با تاكيد بر مساعدت‌هاي مسوولان خاطرنشان كرد: تاكنون استانداري، شهرداري، هلال احمر، کميته امداد امام خميني (ره) و بهزيستي به انجمن و بيماران ام اس استان اصفهان کمک‌هاي بسياري داشته‌اند.

۱۳۸۹ مهر ۱۷, شنبه

بيماران ام اس ايلام خدمات درماني دريافت مي‌كنند

مجيد زينلي امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ايلام اظهار داشت: با راه‌اندازي و استفاده از دستگاهي مدرن و پيشرفته تمامي بيماران "ام اس " ساكن در استان ايلام و ديگر مناطق خدمات درماني مطلوب و مناسبي را دريافت مي‌كنند.
وي ادامه داد: اين دستگاه پلاسماي افراد بيمار را كه منشاء مواد زائد است را بدن خارج مي‌كند و در مقابل گلبول‌هاي قرمز را به بدن وارد مي‌كند.
اين مسئول اضافه كرد: در واقع در بدن اين افراد يك سري مواد زائد ساخته مي‌شود و اين مواد زائد در خون آنها موجود است.
زينلي تصريح كرد: اين مواد زائد در پلاسماي بيماران "ام اس " قرار دارد كه بايد اين مواد زائد از بدن آنها خارج شود، بدون اينكه به گلبول‌هاي قرمز آنها آسيب برسد.
مدير پايگاه انتقال خون استان ايلام گفت: بر اين اساس با استفاده از يك دستگاه مدرن افراد بيمار مداوا و درمان مي‌شوند.
وي ادامه داد: با استفاده از اين روش مواد زائدي كه در بدن بيماران ساخته شده بدون مشكلات ناشي از خروج گلبول و عدم باز دريافت آن برطرف و خارج مي‌شود.
اين مسئول اضافه كرد: با استفاده از اين روش افراد بيمار طول عمر بيشتري داشته و كيفيت زندگي بهتري خواهند داشت.
زينلي تصريح كرد: ارائه خدمات مطلوب به بيماران استان ايلام از جمله وظايف پزشكان متخصص و متعهد است كه در اين راستا تلاش مي‌شود.

تأييد نسخ داروئي بيماران تحت‌پوشش تامين‌اجتماعي در كليه داروخانه‌هاي طرف قرارداد

 تأييد برخي از داروها مانند داروهاي تجويز شده براي بيماران خاص شامل هموفيلي، تالاسمي، دياليز ، داروهاي ضدسرطان، MS، پيوند كليه نيازبه مراجعه بيماربه دفاتر اسناد پزشكي تأمين‌اجتماعي مركز استان را دارند.
ايلنا: به منظور نظارت بر مصرف منطقي داروها، نسخ دارويي تخصصي و گرانقيمت نياز به تأييد دفاتر اسناد پزشكي دارد و به جهت سهولت انجام اين كار، سيستم تأييد نسخ مكانيزه در كليه داروخانه‌هاي طرف قرارداد تأمين‌اجتماعي طراحي شده است.
به گزارش ايلنا، تأييد برخي از داروها مانند داروهاي تجويز شده براي بيماران خاص شامل هموفيلي، تالاسمي، دياليز و نيز برخي از داروهاي خاص و داروهاي ضدسرطان، MS، پيوند كليه، ساير پيوندها و هورمون رشد نيازبه ارائه مدارك و مراجعه بيمار و تشكيل پرونده در دفاتر اسناد پزشكي تأمين‌اجتماعي مركز استان و يا مراكز تعيين شده در شهرستان‌ها را دارند.