رئيس انجمن علوم مغز و اعصاب ايران امسال تاكنون 2 هزار بيمار ام اسي به بيماران كشور اضافه شده است در صورتي كه از نظر تقسيم بندي جغرافيايي شيوع ام اس در كشور ما بايد حداكثر یکصد نفر بيمار در سال باشد كه اين آمار 20 برابر كشورهاي منطقه است. پاكدامن در مراسم روز جهاني ام اس اظهار داشت: اينكه چه عاملي باعث شده است كه آمار مبتلايان به ام اس در كشور ما 20 برابر ميزان منطقهاي باشد هنوز مشخص نيست و متأسفانه بايد گفت كه بيشتر مبتلايان در سنيني هستند كه بالاترين فعال فيزيكي را دارند.
پاكدامن تصريح كرد: اميدواريم زماني برسد كه حداقل علت اين افزايش بيش از تصور بيماري را متوجه شويم تا شايد بتوانيم در پيشگيري موفق شويم.
رئيس انجمن علوم مغز و اعصاب ايران ادامه داد: ام اس بيماري ويژه كشورهاي پيشرفته است و از نظر درجه شيوع در آنجا از 100 در 100هزار هم بيشتر است و اين بيماري در كشورهاي جهان سوم خيلي نادر است.
وي گفت: در كشور آمريكا بيش از 600هزار بيمار مبتلا ام اس وجود دارد.
پاكدامن يادآور شد: امكانات درماني و تشخيصي اين عارضه در كشور از همه كشورهاي منطقه و جهان بيشتر نباشد كمتر نيست و شاهد اين امر تعداد بالاي مقالات چاپ شده در اين باره هستيم.
پاكدامن خاطرنشان كرد: ام اس بيماري پرهزينهاي است و وزارت بهداشت درصد بالايي از بودجه خود را براي يارانه داروي اين بيماران پرداخت ميكند.
وي گفت: خوشبختانه دو قلم دارو بيماري ام اس قرار است قبل از ژانويه وارد بازار دارويي كشور شود و 9 سالي است كه روي اين دو دارو تحقيق ميشود.
به گفته وي ام اس يك بيماري هزار چهره است و عوامل متعددي در ايجاد آن مؤثر هستند و تا با اين عوامل مبارزه نشود نميتوان بيماري را درمان كرد.
رئيس انجمن علوم مغز و اعصاب ايران خاطرنشان كرد: تشخيص بيماري ام اس راحت نيست اما بايد توجه داشت كه اين بيماران ميتوانند ازدواج كنند، باردار شوند، بچهدار شوند اما بايد براي ازدواج موضوع را به طرف مقابل در حضور پزشك بگويند چرا كه گاهي اوقات ممكن است فاصله حملههاي ام اس 15 سال باشد.
در ادامه اين مراسم صحراييان نايب رئيس انجمن ام اس ايران گفت: در سال گذشته 1820 بيمار مبتلا به ام اس در تهران به جمع بيماران ام اس كشور اضافه شد.
دریافت خبر از دنیز عزیز
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر