دبير انجمن ام.اس. شاخه همدان درباره اين بيماري گفت: بر اساس گزارشهاي جديد، بازه سني شيوع بيماري ام.اس. در حال گسترش است چنان که امروزه از کودک هفت ماهه تا انسان 70 ساله به اين بيماري مبتلا ميشوند.
دکتر محمدسعيد پناهي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در همدان، افزود: بيماري ام. اس. نوعي بيماري عصبي مرکزي است که به دلايل نامشخص ماده سفيد عصبي مرکزي که "ملين" نام دارد، مورد تهاجم و تخريب قرار ميگيرد.
وي عنوان داشت: به نظر ميرسد عوامل ژنتيکي و ارثي همراه با محرکهاي محيطي در بروز اين بيماري دخالت دارند.
وي اضافه کرد: در برخي موارد نه عوامل ارثي بلکه نفوذ ويروس که سيستم ايمني بدن را وادار به ترشح آنتي بادي عليه "ملين" ميکند، در بروز آن نقش دارد.
دکتر پناهي اظهار داشت: با توجه به عرصه گستردهاي که ماده سفيد در سيستم عصبي مرکزي دارد تخريب نقاط مختلف اين ماده باعث بروز نشانههاي باليني بسيار متنوعي در فرد بيمار ميشود.
وي درباره علائم بيماري ام.اس. تصريح کرد: در واقع هر نشانه باليني در حوزه علم عصب شناسي ممکن است نشاني از اين بيماري باشد و از شايعترين علائم اين بيماري ميتوان به درد چشم و افت بينايي، اختلال در تکلم، ناتوانيهاي حرکتي هر چهار اندام و بياختياري در کنترل ادرار و مدفوع که در اصطلاح "اسفنکتري" است، اشاره کرد.
دبير انجمن بيماري ام.اس. شاخه همدان در رابطه با تاثير نور خورشيد در بروز اين بيماري گفت: اين موضوع هنوز در حد يک فرضيه است و به نظر ميرسد در مناطقي که از تابش نور خورشيد محروم هستند که اين عامل باعث کاهش ويتامين D در بدن ميشود، زمينه مساعدي براي بروز حملههاي بيماري ام.اس. به وجود ميآورد.
وي تصريح کرد: به نظر نميرسد بين اين بيماري و رژيم غذايي ارتباطي وجود داشته باشد و تاکنون هم رژيم غذايي خاص به اين نوع بيماران توصيه نشده است.
دکتر پناهي تاکيد کرد: بيماري ام.اس. بيماري حادي است که با سپري شدن دوره حاد آن يافتههاي باليني، بيمار را به پزشک متخصص عصب شناسي هدايت ميکند و در موارد محدودي که به فرمهاي نخاعي ام.اس. معروف است دوره بيماري کيفيت و شکل مزمن به خود ميگيرد.
وي درباره نقش جنسيت در ابتلا به اين بيماري گفت: براساس آمارهاي جهاني خانمها يک و هفت دهم برابر بيشتر از آقايان در معرض ابتلا به بيماري ام.اس. هستند.
دکتر پناهي درباره چگونگي درمان اين بيماري اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر درمان قطعي براي اين بيماري در دسترس علم پزشکي نيست اما درمانهاي پر هزينه حمايتي و نگهدارندهاي وجود دارد که در دهههاي اخير وارد بازار شده است و از معروفترين آن ها ترکيبات انترفوون است.
وي تصريح کرد: سنين شايع ابتلا به اين بيماري بين 20 تا 40 سالگي است.
اين متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اينکه بيماران ام.اس. بايد تحت مراقبتهاي لازم قرار گيرند، اظهار داشت: اين نوع بيماران بايد حداقل دو سال تحت نظر پزشک قرار داشته باشند.
وي ادامه داد: اين مراقبتها بستگي به سير بيماري و ويژگيهاي خود بيمار دارد چرا که اين مراقبتها نيازمند يک کار گروهي متشکل از متخصصان مختلف است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر